background image

Далас Каубојс највреден спортски клуб

НФЛ тимот на Далас Каубојс е највреден спортски клуб на светот според Форбс.Каубојси од врвот го симнаа Реал Мадрид кој до сега го носеше епитетот на највреден спортски бренд.

Вредноста на Далас Каубојс порасна за 25 проценти и сега изнесува четири милијарди долари, додека вредноста на најтрофејниот фудбалски клуб во Европа во истиот период порасна за 12 проценти и сега изнесува 3,65 милиојарди долари.

Топ листа на 10 највредни клуба во светот:
1. Далас Каубојс 4 милијарди
2. Реал Мадрид 3,65
3. Барселона 3,55
4. Њујорк Јенки 3,4
5. Манчестер Јунајтед 3,32
6. Њу Ингланд Патриотс 3,2
7. Њујорк НИкс 3
8. Вашингтон Редскинс 2,85
9. Њујорк Џајантс 2,8
10. ЛА Лејкерс 2,7

14-јул-2016 19:25