background image

Достоен конкурент за Harley - Indian Chieftain Dark Horse

Мотоциклите Indian се одлично засилување кон американската традиција, чиј најдобар претставник несомнено се моделите на Harley. Новиот модел на марката - Chieftain Dark Horse не излегува надвор од оваа рамка.Новината ги задржува димензиите и претставувањето на стандардниот модел Chieftain, но за разлика од него ова е соло-машина и е одличен предлог за оние кои сакаат да вртат километар по километар сами на мотоциклот. Моделот за 2017 се разликува и со „паметен“ систем Ride Command како стандардна опрема. Друга карактеристика е електронски контролиран ветробран, кој со целосната висина создава акустичен конус на тишина околу возачот. Ова  овозможува да се почувствуваат во целина акустичните можности на 100 ватниот аудио систем со врвен висок и чист звук и при магистрални брзини.

Моторот Thunder Stroke V-twin нуди висок вртежен момент од 138.9 Nm, кој доста помага при постигнување на врвни перформанси  на тешкиот 363 килограми мотоцикли и прави да се однесува добро на патот. За стабилноста на моторот помага и рамката од кован алуминиум, дизајнирана така  да ја направи машината што постабилна. За доброто и сигурно сопирање се грижи ABS системот.

Од Indian потенцираат дека Chieftain Dark Horse во САД  има мошне популарна  цена, почнува од  21. 999 долари.

 

 

23-авг-2016 20:05