background image

Дербито на Копенхаген

Најголемото фудбалско дерби на Данска е кога играат екипите на Брондби и ФК Копенхаген, а навивачите на двата вообичаено прават спектакл. Овој пат во преден план беше пиротехниката.

29-авг-2016 12:00