background image

Најстариот човек има 145 години

Мбах Гото од Индонезија има 145 години и е најстариот човек на светот.Гото е апсолутен рекордер по прашање на годините, а неговиот рекорд се очекува наскоро и официјално да биде признат, откако ќе заврши независната истрага со која треба да се потврди дека тој е роден на 31.11.1870 година.Тој ги надживеал своите браќа и сестри, кои биле десет на број, четирите сопруги и сите деца. Вели дека е подготвен да умре, бидејќи неговите внуци се зрели и искусни луѓе.29-авг-2016 8:30