background image

Испорака на пица со дрон

Домино е првиот пица сервис, кој испораката на пиците до клиентите ја врши со дрон.Засега системот е тестиран во Оукленд, Нов Зеланд, а до крајот на годината ќе вчезе во редовната понуда и се очекува да биде најбрзиот, најточниот и најефикасниот начин на испорака.

„Ние постојано повторуваме дека нема смисол во тоа машина од два тона, да биде употребена во испорака на пратка од два килограми“, соопштија од компанијата.

Нов Зеланд е првата земја во светот, која што ја ливерализираше употребата на дронови во комерцијални цели.26-авг-2016 8:30