background image

Статија против банкрот

„Никогаш не ја подигнувај цела плата од сметка“.
Горенаведеното е еден од советите за тоа како човек да управува со парите кои ги заработува. Експерти за финансии се сложни и околу следново:

- Не прифаќајте бизнис понуди што не можете да си ги дозволите.

- Никогаш не станувајте жирант за кредит на луѓе за кои не сте сигурни дека ќе го отплаќаат.

- Никогаш немојте да живеете над своите можности.

- На патување никогаш немојте да носите само готовина.

- Не одете на шопинг кога сте тажни.

- Не купувајте стан или куќа ако не сте ги пресметале трошоците што следуваат со такви зделки.

- Никогаш не потпишувајте договор кој не го разбирате целосно.

- Никогаш не вложувајте пари кои не сте подготвени да ги изгубите.


22-јул-2016 9:26