background image

Музиката е полна со нарцизам

Интересни промени во музичкиот свет: Во 90-те фалење имало најмногу во рапот, а денес тоа е проширено на сите музички жанрови.
Истражување покажува дека себе фалење во текстовите на песните било присутно претежно во рап музиката, додека сега во поголема доза има и во поп музиката и во аренби.

Во песните се позастапена е бесрамна самопромоција и барање почит и нарцизам. Заклучоков е малку ироничен, со оглед на тоа што музиката најверојатно еволуирала како начин да се воспостави поврзаност и слодарност.

А, велат - музиката и ги одразува и влијае врз вредностите на културата.


"
I could show you incredible things ... Magic, madness, heaven, sin"


17-јул-2016 13:30