background image

Кога ни првата класа не е доволна

Голем број славни личности си имаат приватни авиони. Џон Траволта на пример има 7, меѓу кои Боинг 707, Боинг 727 и Бомбардер Челинџер 601.
Во домот Џон Траволта има и приватна авионска писта.Опра, Селин Дион и Стивен Спилберг поседуваат по еден приватен авион, Бомбардер Глобал Експрес ХРС, кој чини 42 милиони долари.Том Круз има G4. Авионот чини 36 милиони долари.
Тајгер Вудс од терен на терен леташе со Голфстрим Г550, кој се продва по цена од 53,5 милиони долари.

Доналд Трамп има авион од 95,8 милиони долари - Боинг 757.Цесна 680 чини 18 милиони долари и собира 12 патници. Харисон Форд има ваков авион.Рускиот милијардер Роман Абрамович има Боинг 767, кој е правен по негов вкус. Абрамович авионот го нарекува „Разбојникот“.повеќе


17-јул-2016 11:30