background image

Со мерак на интервју во Интел

За некој да се вработи во најголемите компании за технологија најпрво треба да поминат низ стресниот период на интервјуа. Од Гласдор, според анкети, составија листа на 10 компании со најдобри искуства на интервјуата.


Сите податоци се дадени од анонимни учесници во анкетата на Гласдор, кои што некогаш биле на интервју во компании како Епл, ИБМ, Мајкрософт, Интел и слични.

1. Интел: 71% позитивно искуство од интервјуата, 15% неутрално искуство, 8% негативно искуство. 

2. Кернер: 71% позитивно искуство, 12% неутрално искуство, 8% негативно искуство.

3. ИБМ: 67% позитивно искуство, 17% неутрално искуство, 11% негативно искуство.

4. ХП: 67% позитивно искуство, 17% неутрално искуство, 14% негативно искуство.

5. Епл: 65% позитивно искуство, 16% неутрално искуство, 15% негативно искуство.

6. VMware: 65% позитивно искуство, 12% неутрално искуство, 20% негативно искуство.

7. Епик Системс: 64% позитивно искуство, 22% неутрално искуство, 8% негативно искуство.

8. Циско: 64% позитивно искуство, 20% неутрално искуство, 12% негативно искуство.

9. Ибеј: 64% позитивно искуство, 19% неутрално искуство, 15% негативно искуство.

10. Мајкрософт: 64% позитивно искуство, 17% неутрално искуство, 11% негативно искуство. 

 

 16-сеп-2015 11:18